La frégola sarda és un tipus de pasta amb forma esfèrica procedent de l’illa italiana de Sardenya. És molt similar al cuscús israelià tot i que la frégola típicament es torra i té un color més aviat marró. Es pot fer servir per a fer amanides o també per a fer plats calents com ara aquest que vaig publicar fa un parell d’anys. És un producte difícil de trobar però que gairebé sempre hi és a les botigues de productes típics italians.
ingredients:
- 150gr de Fregola sarda
- 3 tomàquets
- mig pebrot verd
- 1 pastanaga
- 1/4 de ceba
- 1 cogombre
- mozzarella
- 4 fulles d’alfàbrega
- rúcula, enciam o escarola
És una recepta molt senzilla i molt bona ja que la Frègola li dóna un sabor especial. En un bol es barregen tots els ingredients (menys la Frégola) tallats a trossos molt petits, s’afegeix oli d’oliva i sal i es deixa macerar durant mitja hora.
En una olla es bull la Frègola i un cop bullida es deixa refredar. Un cop temperada, es barreja amb l’amanida i es deixa una hora a la nevera per tal que estigui ben fresqueta.
La frègola és com la quinoa?
No, la frègola és com la pasta italiana. S’assembla a la que es fa servir a vegades en sopes però és una mica més gran i està torrada.