Arròs salvatge amb bròquil i carbassa

20140218-093046.jpg

L’arròs salvatge és el que es cultiva als llacs de Canadà. És baix en greixos i ric en fibra, proteïnes, minerals i vitamines. L’arròs salvatge és l’ideal per cuinar-lo sol o barrejat amb altres arrossos.El temps de cocció és de 30 a 40 minuts (l’arròs està cuit quan s’han rebentat com a mínim la meitat dels grans). Si es cuina barrejat amb altres arrossos, el temps de cocció és de 20 minuts.

Ingredients per a 2/3 persones:

  • un bròquil petit
  • 200 gr de carbassa
  • 200 gr d’arròs salvatge
  • mitja ceba
  • 1 dent d’all
  • mig porro

 
En primer lloc es posa aigua a bullir per tal de coure-hi l’arròs. Mentre l’arròs es va coent, es renten totes les verdures i es tallen en trossos petits. En una paella es sofregeixen la ceba, el dent d’all i el porro. Quan hagin agafat una mica de color s’afegeix el bròquil i la cabassa i es tapa. D’aquesta manera es conservarà millor el sabor que no pas si es bull. Desprès d’uns 15 min ha estarà fet (s’ha d’anar remenant per tal que no es cremi o s’enganxi). Quan l’arròs esrigui fet s’afegirà a la paella i es saltejarà un parell de minuts amb una mica d’orenga.
Ja estarà llest per servir.

Deixa un comentari