Ingredients per a 10/12 mandonguilles:
- 1 i 1/2 de carbassó blanc
- 1 ceba tendra
- 1 ou
- sal
- pa ratllat
- farina
Per a la base (opcional)
- 7 tomàquets
- mitja ceba
- 3 fulles alfàbrega
- sal
- sucre
Per començar es fa la base de tomàquet. Es talla la ceba a juliana i es sofregeix. Mentrestant, es ratllen els tomàquets i quan la ceba ja està daurada s’afegeixen a la paella juntament amb les fulles d’alfàbrega tallades, una mica de sal i una mica de sucre. Es deixa durant 30-45 minuts fins que agafi una consistència més espesa.
D’altra banda, per a fer les mandonguilles, es ratllen els carbassons i la ceba i es deixen en un colador durant una hora per tal que deixin anar tota l’aigua. Un cop ja s’hagin escorregut, es posaran en un bol i s’afegirà un ou, una mica de pa ratllat, sal i una mica de farina. Les mides de la farina i del pa ratllat son orientatius. Ha de quedar una massa una mica espesa (suficient per a poder fer boletes).
Un cop estigui feta la massa, s’afegirà una mica d’oli (3 cullerades) i s’aniran fregint a foc lent. Un cop fetes, en una safata per a forn es posarà la base de tomàquet i a sobre les mandonguilles. A sobre de les mandonguilles es pot posar una mica de formatge i gratinar-ho.
Si us sembla be us envio una altra recepta de carbassó: Croquetes gregues de carbassó, més que res per augmentar el receptari (i a més que són molt bones) La recepta és grega i adaptada pel Josep.
Fins la propera
Rosa Maria
El 30/06/2013 14:05, LA VERDOLAGA escribió: > WordPress.com > verdolagareceptes posted: ” Ingredients per a 10/12 mandonguilles: 1 i > 1/2 de carbassó blanc 1 ceba tendra 1 ou sal pa ratllat farina Per a > la base (opcional) 7 tomàquets mitja ceba 3 fulles alfàbrega sal sucre > Per començar es fa la base de tomàqu” >
Clar! Envia-la al correu electrònic i la pengem! Quantes més receptes, millor!!! Gràcies!!