Lasanya de carbassons i pastanagues

Ingredients:

  • 2 dents d’all
  • 4 cebes tendres
  • pot tomàquet conserva
  • 6/7 pastanagues
  • 2 carbassons (depen com siguin de grans… Si són carbassons de la Verdolaga només en necessitarem un!)
  • 2 cullerades farina
  •  1/2 llet (de soja si es prefereix)
  • formatge (opcional)
  •  fulles alfàbrega fresca
  • plaques lasanya precuinades

Primer de tot es comença pel sofregit de tomàquet. Es piquen els alls i una ceba i es sofregeix. Quan estigui daurat s’afegeix el tomàquet i s’afegeix una mica d’alfàbrega fresca. Es deixa una hora (aproximadament) a foc lent.

Per fer el sofregit, es tallaran dues cebes a juliana i es sofregiran fins que estiguin daurades. Després s’afegirà la pastanaga i el carbassó tallats a rodanxes. Es deixarà mitja hora aproximadament fins que ja estigui fet.

Per últim es farà la beixamel. Tant si es fa amb llet de soja o amb llet de vaca, el procediment és el mateix. Es ratlla mitja ceba i es sofregeix amb margarina. S’afegeixen les dues cullerades de farina i poc a poc la llet mentre es va remenant constantment. Si surtíssin grumolls, es pot batre per tal que tingui una consistència homogènia.

Llavors es procedeix a muntar la lasanya en una safata. Les capes quedarien així (d’abaix a dalt):

  1. Una mica tomàquet sofregit
  2. Plaques lasanya pastanaga i carbassó
  3. plaques lasanya pastanaga i carbassó amb una mica d’alfàbrega fresca per sobre
  4.  plaques lasanya
  5. la resta de tomàquet
  6.  beixamel
  7. formatge (opcional).

Un cop muntada la lasanya, es col·loca al forn durant mitja hora a 200º. I ja estará llesta per servir!

Nota: si feu la beixamel amb llet de soja, no gratineu la lasanya ja que la llet de soja gratinada es queda amb un sabor bastant extrany i espatllarieu la lasanya.

Anuncis

2 comments on “Lasanya de carbassons i pastanagues

  1. http://www.ponsmarti.tk/ ha dit:

    quin bon bloc ja tinc gana

  2. remei ha dit:

    Em sap greu no haver escrit per felicitar-vos per la recepta (aquesta no he provada a fer-la; d’altres sí i són boníssimes!), però és que no es diu dent d’all (en tot cas, en català, una dent és femení) sinó que es diu un GRA d’all. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s