Strudel de bròquil

El bròquil té moltes virtuds com pot ser la seva riquesa en vitamina C i potasi. A més, és antidegenerativa i antioxidant.

L’strudel és un tipus de pasta molt associada a Austria o Alemania. Strudel significa “remolí” i, per tant, fa honor a la seva forma. El més famós és el de poma o el de formatge. Avui, però, toca un strudel una mica més sa: el de bròquil.

Ingredients:

Per la massa:

  • 1 tassa de farina
  • 1/4 tassa d’aigua
  • 1/4 tassa de llet vegetal (de soja, per exemple)
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva
  • sal

Pel farcit:

  • 300 gr de bròquil
  • mig pebrot vermell
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 1 all tendre
  • sal
  • herbes provençals
  • formatge (opcional)

Per fer la massa de l’strudel, barrejarem tots els ingredients (farina, aigua, llet, oli i sal) i quan ja no s’enganxi a les mans ho deixarem reposar. Si s’enganxa a les mans, s’haurà d’afegir una mica més de farina. Ho deixarem una hora a la nevera i, mentrestant, farem el farcit que anirà dins.

Primer de tot, per fer el farcit,  rentem i tallem en trossos petits tots els ingredients. Llavors comencem a sofregir la ceba, l’all i els porros. Quan ja estiguin daurats, afegirem el pebrot i ho deixarem ofegar. Tallarem el bròquil en trossets petits i ho afegirem cru a la paella. Ho deixarem uns 10/15 minuts fins que estigui bastant fet. Afegirem sal i herbes al gust.

Ho apartarem i ho aixafarem una mica.

Quan la massa ja porti una hora  a la nevera, la traiem i l’amassem amb un curró. L’estirem bé i afegim el farcit del bròquil per sobre (i formatge ratllat però ja he dit que era opcional) i ho enrotllem amb la massa d’strudel per tal que quedi tancat per tots els costats. Ho posem al forn una mitja hora a 150º. Si voleu, es pot afegir una mica de sèsam per sobre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s