Pastís de Pastanaga amb cobertura de formatge

Aquesta és una recepta per fer un pastís de pastanaga boníssim. Per qui no l’hagi provat mai, el recomano 100% ja que el gust de la pastanaga queda substituït per el de les nous i la canyella i, a més, el contrast amb la cobertura de formatge el fa més especial.

Aquesta és una recepta anglesa molt antiga que va començar a fer-se quan els edulcorants eren escassos i bastant cars. La pastanaga és un dels vegetals que més sucre conté (després de la remolatxa) i per això s’ha utilitzat durant molt de temps per endolcir naturalment.

(Les fotos no han sortit massa bé…)

Ingredients:

  • 300 gr de pastanagues (unes 4)
  • 100 gr de nous
  • 4 ous
  • 200 gr de sucre
  • 100 gr de sucre moreno
  • 240 gr d’oli girasol (un got)
  • 4 rodanxes de pinya en conserva
  • 200 gr de farina
  • 70 gr de farina integral
  • 1culleradeta de bicarbonat
  • 2 culleradetes de sucre de vainilla
  • 2 culleradetes de llevat
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes de canyella

Per al farcit i la cobertura:

  • 300 gr de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • 50 gr de mantega
  • 250 gr de sucre glas
  • 300 ml de nata per muntar

Primer de tot s’han de torrar les nous. Jo les he torrat al microones durant 3 minuts (Vigileu que es torren bastant ràpid!). Un cop ho tinguem triturarem la pinya, la pastanaga i les nous en un bol.

Llavors, en un bol diferent, barregem la farina, el bicarbonat, el llevat, sal i canyella.

En un altre bol es baten els ous amb el sucre durant uns 5 minuts. Després s’afegeix, poc a poc, l’oli de girasol i el sucre avainillat.

Un cop tinguem una massa homogènia s’han de barrejar les farines amb els ous i sucre. Quan ja ho tinguem tot ben barrejat, afegim la barreja de la pastanaga, pinya i nous.

Un cop tenim la massa feta podem dividir la massa en dues parts iguals i repartir-ho en dos motlles iguals i coure-ho individualment a 180º durant 30 minuts o bé posar-ho tot en el mateix motlle i desprès tallar per la meitat per farcir-ho amb la crema de formatge.

Tot i així, el motlle l’untarem amb mantega i hi espolsarem una mica de farina per tal que no s’enganxi. Ho posarem al forn durant 40 minuts més o menys a 180º.

Quan tinguem el pastís cuit només caldrà fer la cobertura. Per fer-ho, primer de tot muntarem la nata. Per muntar la nata és molt més fàcil si el bol és de metall i està fred (jo l’he posat al congelador mitja horeta abans). D’altra banda posarem en un bol la mantega i el formatge cremós a temperatura ambient i ho batrem amb unes varilles durant uns 5 minuts. Llavors afegirem a la nata ja montada el sucre glas  i la el formatge cremós fins que tinguem una massa homogènia.

Un cop tenim la cobertura feta farcirem el pastís (si hem fet només un, l’haurem de tallar per la meitat) i després cobrirem tot el pastís i el decorarem al gust.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s